Врятував вісьмох побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Врятував вісьмох побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів
image
Іра Поліщук / 30.07.2022 / 0 Коментарів

24 лютого військовослужбовець однієї з бригад Повітряних Сил ЗСУ врятував вісьмох побратимів, евакуювавши їх на власному авто з-під вибухів.

За словами Єгора, перший ракетний удар по частині стався о 5:06 ранку. А вже о 7-й пролунав другий вибух. 

– Ворожа ракета влучила у склад засобів бойового ураження. Боєприпаси – ракети, бомби – одразу почали детонувати, – розповідає Єгор. – Я був старшим по наряду, тож дав команду начальнику варти забирати звідти особовий склад. Але виводити людей з будівлі та йти пішки по відкритій місцевості було дуже небезпечно. Тож я прийняв рішення взяти власний легковий автомобіль і на ньому забрати хлопців.

На територію, де щомиті вибухали боєприпаси, Єгору довелося їздити тричі.

– Спочатку забрав п’ятьох, потім ще двох. Залишався один боєць, який був у посиленні, в окопі, і з ним не було зв’язку. Ніхто не знав, що з ним трапилося, думали, що він 200-й…  Я все одно вирішив повернутися і знайти хлопця, – згадує військовий. – Взяв із собою двох бойових медиків, які могли б надати допомогу у випадку поранення і ще одного водія, щоб міг вивезти хлопців, раптом що. Коли ми приїхали, склад ще детонував, довкола все літало, вибухало, горіло. Пішли потихеньку. Де повзли, де присідали. Зрештою, бійця знайшли – у шоковому стані, бо безпосередньо біля нього ракета впала, але живого! 

Для Єгора війна почалася ще у 2014 році. Тоді він саме закінчував Луганський національний аграрний університет. Одразу підписав контракт, був звичайним солдатом-стрільцем. Військовий досвід навчив його не піддаватися паніці, направляти страх у потрібне русло. До цього він закликає й інших.

– Тримайтеся, не панікуйте і робіть все можливе для нашої Перемоги. Задля наших дітей, які мають зростати і жити у мирі та спокої, – говорить боєць.

#Україна_тримається_на_наших_плечах

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *