«Якщо батьки не пускають дитину до школи, то навчатимуть її самостійно», - головна освітянка Волині. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Якщо батьки не пускають дитину до школи, то навчатимуть її самостійно», - головна освітянка Волині. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 17.08.2022 / 0 Коментарів

Зараз на Волині триває активна підготовка укриттів у закладах освіти. На сьогодні з 1145 закладів освіти в області повністю готові до змішаної чи очної форми навчання 45%. Проте навіть попри належно облаштовані укриття, навчання в тих громадах, які знаходяться в 50-кілометровій зоні від кордону з білоруссю, буде проходити дистанційно. 

Загалом з бюджетів різних рівнів на облаштування укриттів у закладах освіти вже виділили близько 30 мільйонів гривень. Про це в ефірі 12 каналу розповіла начальниця обласного управління освіти Людмила Плахотна.

Станом на сьогодні в Україні існує 4 форми навчання:

  • очна
  • дистанційна
  • змішана
  • сімейна

Людмила Плахотна запевнила батьків школярів та дошкільнят, що усім покажуть укриття, щоб вони могли на власні очі побачити умови, в яких їхні діти будуть знаходитись під час повітряної тривоги.

«Якщо батьки не пускають дитину до школи, то навчатимуть її самостійно» 

Навіть якщо весь клас вчитиметься очно (звісно, за умови, якщо дозволятиме безпекова ситуація), а одну дитину батьки боятимуться пустити до школи, ніхто їх не змушуватиме це робити, запевнила начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

На такий випадок передбачене сімейне виховання, заявила вона.

«Тобто батьки будуть самі навчати свою дитину, а дитина буде складати визначені тести і писати контрольні роботи.

Це не дистанційне навчання, де працюють з учителем і саме учитель відповідає за рівень знань. При сімейному навчанні учитель не прикріплений до дитини. Тут відповідальність за якість знань несуть тільки батьки», – зазначила освітянка.

Щодо гардеробів, то «Звичайно, гардероби не будуть працювати. Речі будуть знаходитися так, щоб їх легше було взяти, тобто біля учня. І перевзуватися, мабуть, діти не будуть», – повідомила начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна у програмі «Актуально» на 12 каналі.

Більше - у відео.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *