Втеча голови Луцької райради: де він зараз перебуває

image
Назар Тарадюк / 16.05.2023 / 0 Коментарів

Через тиск і погрози, як заявив голова Луцької районної ради Олександр Омельчук у відеозверненні 13 травня, він складав повноваження керівника та депутата представницького органу.

Де зараз перебуває Олександр Омельчук і як на його заяву відреагували в районній раді дізнавалося Суспільне.

"На мене здійснюється постійно психологічний тиск. Щотижня мені заявляють, що порушена кримінальна справа, що мені готуються дати підозру, що мене будуть судити. Я сьогодні знаходжуся в іншій країні, я прийняв рішення виїхати", – сказав Омельчук у відео, яке згодом видалив зі своєї сторінки у соцмережах.

Відрядження до Словаччини

Станом на 15 травня Олександр Омельчук перебуває у службовому відрядженні в Словаччині, – розповів керуючий справами районної ради Андрій Лев. Згідно з документом, він має повернутися на робоче місце до 17 травня. Зі слів керуючого справами, відео підлеглі бачили, але офіційної заяви на складання повноважень від Омельчука поки не отримували.

"До цього числа ми не оперуємо певними документами щодо його складення повноважень депутата чи голови. Те, що сказав голова, що він складає повноваження, є підставою вчиняти певні дії. Буде заява, яка надійде від нього і тоді будемо працювати згідно з чинним законодавством – третиною голосів зібрати раду, обрати головуючого і проводити процедуру переобрання голови і процедуру позбавлення депутатства", – сказав Андрій Лев.

За коментарем, щодо заяви Омельчука журналісти також звернулися до голови Луцької районної військової адміністрації Анатолія Костика. "В нас так само як і в районної ради, проходять перевірки постійно. Ми державний орган, нас перевіряють, мусимо діяти згідно законодавства. Оцінку юридичну стосовно виїзду Омельчука нададуть правоохоронні органи", – зазначив Костик.

Що кажуть в поліції

Зі слів інспекторки поліції області Марини Балдич, жодних звернень, зокрема, про погрози, від Олександра Омельчука до правоохоронців не надходило.

Наразі поліція розслідує кримінальне провадження щодо службових осіб Луцької райради. Йдеться про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Сума збитків сягає близько 350 тисяч гривень. Імена фігурантів справи поки не розкривають.

Думка політолога

Політолог Антон Бугайчук ситуацію зі звільненням голови райради вважає не прозорою, бо Омельчук у своїй заяві не назвав прізвищ.

"Не зрозуміло взагалі про що говорить голова Луцької районної ради. Ти законно перебуваєш на посаді, ти повинен вести діяльність законно і прозоро. Зважаючи на те, що він не називає, хто на нього тисне, то, скоріше за все, реальних якихось погроз і не було", – каже політолог.

Суспільне звернулося за коментарем до Олександра Омельчука щодо озвученої ним заяви. На повідомлення він не відповів. Телефонні дзвінки не приймає. Сторінку у соцмережі, де оприлюднив відео, чиновник заблокував.

Нагадаємо, Як голова Луцької райради виїхав за кордон.

Раніше ми писали «ВТЕЧА ОМЕЛЬЧУКА» З ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ»: ВСЕ ЩО ВІДОМО

Читайте також: Втеча голови Луцької райради: як це прокоментував голова РДА

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *