«ВТЕЧА» ОМЕЛЬЧУКА З ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ»: ВСЕ ЩО ВІДОМО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «ВТЕЧА» ОМЕЛЬЧУКА З ПАРТІЇ «ЗА МАЙБУТНЄ»: ВСЕ ЩО ВІДОМО
image
Наш Інсайдер / 15.05.2023 / 0 Коментарів

Олександр Омельчук, голова Луцької районної ради та депутат від партії Палиця Ігор Петрович  "ЗА Майбутнє", виїхав за кордон та 13 травня заявив про тиск і погрози.

Проте вже 14 травня він видалив відео з цією інформацією зі своєї сторінки у Facebook. 

Insider Media зібрало всі факти про цей скандал. 

У 2020 році Олександр Омельчук, кандидуючи від партії "ЗА Майбутнє", став депутатом Луцької райради і пізніше був обраний головою ради. За час каденції навколо Олександра Омельчука виникла низка скандалів, наприклад, керівництво ради конфліктувало з Підгайцівською сільрадою через опалення районної лікарні. 

Олександр Омельчук неодноразово заявляв, що хоче зробити Луцький район "зразковим" та "продемонструвати, як може заробляти районна рада". Проте, схоже, це йому не вдалося.

Також у листопаді 2022 року ЗМІ повідомили, що посадовець з лютого по серпень 2022 року отримав 356 тисяч 405 гривень заробітної плати і матеріальної допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань. Це в середньому – по 50 тисяч 915 гривень за місяць.

Зрештою, за інформацією джерел, взимку 2023 року Олександр Омельчук став фігурантом розслідування правоохоронних органів щодо ймовірних корупційних дій. 

І вже в травні він з'явився у соцмережі з скандальною заявою. Волиняни різко відреагували на неї, адже Омельчук виїхав за кордон під час війни з росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тупий, клоун і маріонетка Палиці»: реакція волинян на заяву Омельчука

За інформацією ЗМІ, Омельчук оформив собі відрядження та отримав право виїзду за кордон. 

Цю ситуації прокоментували і в Луцькій райраді, і в Луцькій районній військовій адміністрації. Так, голова РВА Анатолій Костик повідомив, що намагався зв'язатися з Олександром Омельчуком, але той на його дзвінки не відповідає та на зв'язок не виходить. Офіційно він повноваження ще не склав, а перебуває у відрядженні до 16 травня.

Поліція Волині 15 листопада прокоментувала заяву голови Луцької райради щодо погроз. За інформацією правоохоронців, наразі розслідують справу про привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Заяв про погрози Олександр Омельчук, який виїхав за кордон, не писав.

А вже 22 травня стало відомо, що дружина Олександра Омельчука розпродає його майно. Будинок, автівку та деяке інше майно знайшли на сайті сервісу оголошень «OLX.ua».

Того ж дня чиновника поліція оголосила в розшук. За інформацією джерел, він міг опинитися в Канаді або у Словаччині.

Також стало відомо, що Омельчук під час виїзду користувався запрошенням громадської організації «Help Ukraine», один з засновників якої є депутат райради Юрій Бондарук. Той заявив, що нічого про виїзд Омельчука не знав.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *