Ввезення гумдопомоги: на Волині відбудуться зустрічі з волонтерами

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ввезення гумдопомоги: на Волині відбудуться зустрічі з волонтерами
image
Назар Тарадюк / 29.11.2023 / 0 Коментарів

Волинська митниця організує ряд зустрічей, аби обговорити зміну правил ввезення гумдопомоги.

Про це повідомила депутатка Юлія Вусенко.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики розробило Порядок, який з 1 грудня 2023 року переводить реєстрацію, ввезення та облік гумдопомоги у цифровий режим – із застосуванням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

«Питання, яке розглядалося на засіданні постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, Волинської обласної ради - уже має продовження», - зауважила Вусенко.

За її словами, перша зустріч відбудеться 30 листопада о 12.00 в приміщенні Ковельської РВА у Ковелі із уповноваженими посадовими особами благодійних фондів, громадських організацій та волонтерських спільнот, зацікавлених у продовженні  благодійної діяльності, пов'язаної із ввезенням на митну територію України гуманітарної допомоги, після набуття чинності з 1 грудня 2023 року Постанови КМУ від 5 вересня 2023 року № 953 (зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 20 листопада 2023 року №1216 "Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо реєстрації та обліку гуманітарної допомоги та її отримувачів у період воєнного стану").

Вона додала, що на заході представники Волинської митниці і Департаменту соціальної та ветеранської  політики Волинської ОВА деталізують нові вимоги щодо митного оформлення, реєстрації в Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги та облік товарів благодійної діяльності.

Організатором зустрічі передбачена можливість дистанційної участі у ній за допомогою платформи для відеоконференцій ZOOM.

«У випадку зацікавленості в участі у заході просимо повідомити про це організаторів, вказавши найменування організації, ПІБ уповноважених посадових осіб, спосіб участі (наживо чи дистанційно), контактний телефон учасника. 

Інформація для реєстрації приймається за електронною адресою: vl.zvernennya@customs.gov.ua», - йдеться в повідомленні.

До слова, волонтери просять Володимира Зеленського відкласти терміни набрання чинності урядовою постановою про нову систему пропуску та обліку “гуманітарки” в умовах воєнного стану. Принаймні, на період, доки не буде ухвалено законодавчі зміни та нормативні акти, які дозволять уникнути штучних перепон для волонтерської діяльності – зокрема, для фізичних осіб, котрі закуповують за кордоном і перевозять в Україну гуманітарні вантажі, – а також апробовано нову електронну систему обліку цих вантажів.

Читайте також: На Волинській митниці зміняться правила ввезення гумдопомоги

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *