«Харків – це Україна»: тисячі людей вийшли на «Марш єдності». ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Харків – це Україна»: тисячі людей вийшли на «Марш єдності». ФОТО
image
Оля Коновалова / 06.02.2022 / 0 Коментарів

У центрі Харкова пройшов «Марш єдності», який зібрав, за різними оцінками, від двох до п'яти тисяч людей.

Про це повідомляє Укрінформ.

Учасники маршу тримали у руках головний банер «Харків — це Україна», українські прапори та червоно-чорні стяги. Люди пройшли головною Сумською вулицею, яку перекрили для транспорту, до площі Свободи. Учасники маршу скандували патріотичні слогани. Колона чітко дотримувалася кордонів вулиці, не виходячи на тротуари. Попереду колони йшли декілька десятків поліцейських, серед яких — кінологи з собаками. Позаду колони рухалися майже 10 автомобілів з написами «Поліція». На тротуарах чергували громадські спостерігачі, які теж стежили за порядком.

Координатор маршу, голова Харківської організації «Національний корпус» Костянтин Немічев розповів, що у заході взяли участь представники понад 80 громадських організацій.

«Це мирна акція без політичних закликів, яку Харківська міська рада намагалася заборонити, посилаючись на ковід та загрозу ймовірних провокацій. Тим краще, що суд дозволив її провести, бо це — реалізація прав людей на демонстрацію своєї позиції», - сказав він.

За словами учасника акції Олега, зараз — саме той час, коли треба показати Путіну, що ми його не боїмось: «Нехай він нас боїться, бо ми готові захищати свою землю».

Учасники «Маршу єдності» розгорнули 100-метровий державний прапор України.

Згодом стало відомо, що правоохоронці не зафіксували грубих правопорушень у ході «Маршу єдності», який сьогодні пройшов у центрі Харкова.

Як раніше повідомляв Укрінформ, під час такого ж «Маршу єдності» який проводився у Харкові 22 лютого 2015 року, було здійснено терористичний акт: внаслідок вибуху, що пролунав, коли мирна хода проходила повз Харківський палац спорту, загинуло 4 особи, ще 9 осіб отримали поранення. Спрацював пристрій, що, за повідомленням тодішнього прокурора Харківської області Юрія Данильченка, був протипіхотною міною з радіокерованим пристроєм. Вибухівка була захована у кучугурі снігу ще напередодні вночі, тротиловий еквівалент вибуху складав 2 кг. Від вибуху на місці загинуло двоє (відомий харківський активіст Євромайдану Ігор Толмачов та підполковник міліції Вадим Рибальченко) та поранено одинадцять осіб.

Наступного дня 15-річний Данило Дідік, що внаслідок вибуху отримав тяжку черепно-мозкову травму і впав у кому, помер. 24 лютого помер ще один поранений — 18-річний студент Харківської Академії міського господарства Микола Мельничук. В результаті проведеної антитерористичної операції було затримано чотирьох підозрюваних — членів підпільного терористичного угрупування «Харківські партизани», у затриманих вилучено реактивний вогнемет Джміль.

Щоб не пропустити найважливішого – підписуйтесь на наші новини у зручному для вас форматі: Facebook та Telegram

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *