Херсонщину та частину Запорізької області загарбники відключили від зв’язку та інтернету

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Херсонщину та частину Запорізької області загарбники відключили від зв’язку та інтернету
image
Оля Коновалова / 01.05.2022 / 0 Коментарів

У Херсонській та частині Запорізької областей російські загарбники відключили зв’язок та інтернет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держспецзв’язок у Телеграмі.

«Учора жителі Херсонської та частини Запорізької областей спочатку відчули перебої з інтернетом та мобільним зв’язком, а потім ці послуги зникли на значних територіях. Наразі стало відомо, що причинами відсутності зв’язку стали обриви волоконно-оптичних магістральних ліній та відключення від електропостачання обладнання операторів у цих регіонах», - йдеться в повідомленні.

Проблеми, які виникли одночасно у всіх операторів мобільного зв’язку, а також у постачальників фіксованих інтернет-послуг, є нічим іншим, ніж черговою спробою росії залишити українців без доступу до правдивої інформації про перебіг війни, яку розв’язала росія проти України; та зробити свою брехливу пропаганду безальтернативним джерелом інформації, як це робиться в самій росії.

"кремлівські прихвостні поставили собі за мету забезпечити свого вождя хоча б якоюсь перемогою, яку він міг би "продати" своєму виборцю. Нездатні досягти бодай якогось результату на полі бою, вони шукають виходи. Один із них – створення нових так званих республік. Однак створення так званої "херсонської народної республіки" за нинішньої ситуації має доволі примарний вигляд – українці, незважаючи на агресію щодо них, використання сльозогінного газу та зброї, виходять на проукраїнські акції протесту. Адже саме завдяки зв’язку вони відчували підтримку з боку всієї України", - йдеться в повідомленні.

Тож не дивно, що паралельно з відключенням українських операторів на ворожих інформаційних ресурсах почали розповсюджувати фейкові історії про те, що розпорядження відключити зв’язок дала українська влада. Це неправда, оскільки ми завжди виступали за максимальний доступ українців до засобів зв’язку. А Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку і перед війною, і на початку вторгнення висловив однозначну позицію держави – оператори повинні забезпечити українців зв’язком та доступом до інформації.

Відключення українського зв’язку, так само як і запровадження валюти країни-агресора та примусова сплата податків бізнесом окупаційним утворенням, мають створити принаймні видимість існування нового квазіутворення для внутрішнього російського споживання. І на цьому тлі згодувати росіянам фейкові результати ймовірного фейкового референдуму.

У Держспецзв’язку наголосили, що населення цих областей може залишатись на зв’язку з Україною. Навіть якщо російські загарбники відключили українське ефірне мовлення, зв’язок та інтернет, слухайте радіо на середніх хвилях (1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів. Також українські канали розкодовано на супутнику: супутник: Hotbird 13; частота: 11 219 МГц; поляризація: H (горизонтальна); символьна швидкість: 29 900; корекція помилок: FEC 3/5.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *