Хто і як видаватиме електронні лікарняні: волинські медики дали роз'яснення

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Хто і як видаватиме електронні лікарняні: волинські медики дали роз'яснення
image
Оля Коновалова / 30.08.2021 / 0 Коментарів

Починаючи з 1 вересня Україна повністю перейде на електронний обіг листків непрацездатності.

Про це інформують на facebook-сторінці КП «Горохівська багатопрофільна лікарня».

Відтепер непотрібно буде дізнаватись правильну повну назву місця роботи, юридичну адресу, виправляти орфографічні помилки і тд. Вся інформація вже міститься в реєстрі Пенсійного Фонду України та буде автоматично поєднуватись з засвідченим фактом непрацездатності. Натомість при візиті до лікаря буде формуватись "Медичний висновок тимчасової непрацездатності" (МВТН).

МВТН створює саме той лікар який засвідчив факт непрацездатності. (Це не завжди сімейний лікар чи педіатр).

Приклад №1 При зверненні у травмпункт лікар травмпункту (хірург або травматолог) після надання допомоги та засвідчення факту непрацездатності зобов'язаний створити МВТН та, в разі необхідності, перенаправити пацієнта до профільного спеціаліста за допомогою електронного направлення (жодні папірці в цьому випадку не повинні надаватись, а звертатись до сімейного лікаря в такому разі не потрібно).

Приклад №2 Під час перебування під спостереженням сімейного лікаря стосовно гострого стану в пацієнта розвинулось ускладнення, що потребує госпіталізації або подальшого спостереження вузьким спеціалістом. В такому випадку сімейний лікар шляхом електронного направлення скеровує пацієнта, а факт непрацездатності та продовження МВТН повинен засвідчувати лікуючий лікар (НЕ ПОТРІБНО повертатись до сімейного лікаря).

Під час перебування на стаціонарному лікуванні після виписки лікуючий лікар на основі даних про виписку пацієнта може створити МВТН максимально на 3 дні після виписки. За цей час ви можете вирішити питання стосовно планового звернення до сімейного лікаря або по закінченню приступити до роботи.

Якщо будь-який лікар (стаціонару, вузький спеціаліст, сімейний лікар) рекомендує обстеження або консультації інших спеціалістів, то він зобов'язаний створити пацієнту електронне направлення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *