Як і коли на Волині можна оформити субсидії: подробиці від Пенсійного фонду

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як і коли на Волині можна оформити субсидії: подробиці від Пенсійного фонду
image
Іра Поліщук / 03.12.2022 / 0 Коментарів

На Волині з  1 грудня 2022 документи на оформлення субсидії та пільг приймають у Пенсійному фонді.

Про це розповіла Суспільному начальниця управління обслуговування громадян Леся Дацюк.

«З вересня працівники Пенсійного фонду проходили навчання, аби здійснювати прийом документів на житлову субсидію та пільги громадянам. Роботи додалося, спеціалістів вистачає», – каже Оксана Ткачук, начальниця відділу обслуговування громадян.

Працівниця сервісного центру Ірина Хотінська розповіла, що перелік документів на субсидію не змінився. Його можна знайти на Урядовому порталі або сайті Пенсійного фонду. Для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не змінюється.

«Надаємо людям роз’яснення щодо того, які документи необхідні по переліку. Тоді вони знову звертаються до нас і ми вже приймаємо документи. Люди терпляче відносяться. Вони також розуміють, що ми з цим вперше працюємо», – говорить спеціалістка.

Містяни подати документи на субсидію або отримати консультацію тепер можуть в десяти сервісних центрах Пенсійного фонду, які є в області. Тут встановили спеціальне програмне забезпечення. Для сільських жителів нічого не змінюється.

Органи Пенсійного фонду по всій області працюють з понеділка по п’ятницю з 8 до 18 години без обідньої перерви. У разі відімкнення електроенергії прийом громадян не призупиняється, не працюють лише у випадку повітряної тривоги.

У Луцькій громаді орієнтовно 17 тисяч домогосподарств отримують житлові субсидії. В опалювальний період очікують, що їх кількість зросте до 21 тисячі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *