Як отримати компенсацію за житло, яке надали переселенцям, - розповідає Андрій Костенко

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як отримати компенсацію за житло, яке надали переселенцям, - розповідає Андрій Костенко
image
Наш Інсайдер / 17.07.2022 / 0 Коментарів

В Україні діє проєкт «Прихисток», в межах якого допомагають внутрішньо переміщеним особам у пошуку житла та надання компенсаціїї.

Як розповів депутат Луцької міської ради (фракція "Слуга Народу") Андрій Костенко, проєкт створений для координації тих, хто перебуває в пошуках житла в більш спокійних районах, де не ведуться активні бойові дії, та тих, хто хоче простягнути руку допомоги в Україні був створений соціальний проєкт «Прихисток», який згодом став державним веб-ресурсом.

"Уже зараз завдяки «Прихистку» тисячі україців знайшли безкоштовне житло, а власники отримали грошову компенсацію від держави", - повідомив він.

Також обранець громади каже, що отримати компенсацію в межах проєкту просто. Перший крок - зареєструватися на сайті prykhystok.gov.ua.

"Далі передати документи в орган місцевого самоврядування, в день припинення розміщення внутрішньопереміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб і звернутись до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення для отримання грошової допомоги", - розказав Костенко.

Він зауважив, що виплата здійснюється у безготівковій формі за вказаними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа наступного місяця за умови відсутності заборгованості по комуналці власника жилта.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *