Як у кафедральному соборі Луцька відзначили Великдень. Фото

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як у кафедральному соборі Луцька відзначили Великдень. Фото
image
Назар Тарадюк / 16.04.2023 / 0 Коментарів

У день Світлого Христового Воскресіння в кафедральному соборі Святої Трійці обласного центру відбулося святкове богослужіння. Його очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня, повідомили на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

У своєму великодньому вітання архіпастир зазначив, що сьогоднішнє святкування з присмаком гіркоти, бо усі православні українці проходять Голгофські страждання.

«Ми віримо, що скоро наступить мир і перемога. Світле Христове Воскресіння – це найбільша любов Господа до людини. І хай ця Божа любов увінчається перемогою України над ворогом», - сказав владика Михаїл.

Після богослужіння і закінчення комендантської години відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані. Освячення тривало й протягом попереднього дня.

Цьогоріч паломницька група не їздила до Єрусалиму за благодатним вогнем. Тому кошти, які були направлені для цього, передали на потреби Збройним Силам України. Проте благодатний вогонь потрапив в Україну під час пасхального богослужіння. Із благословіння митрополита Михаїла та за сприяння «Волинського братства Святого Володимира Великого» його доставили із Варшави до кафедрального собору Луцька і передали до всіх храмів ПЦУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *