Як укріплені позиції волинської тероборони. ВІДЕО

image
Назар Тарадюк / 17.10.2022 / 0 Коментарів

Українські військові, які служать на кордонах з білоруссю запевняють – на жодні провокації сусідів не ведуться, а продовжують укріплювати й охороняти державні рубежі.

Навідати позиції волинської тероборони, які за декілька кілометрів від білорусі дозволили журналістам Факти ICTV, йдеться у сюжеті.

Вільну хвилину між чергуваннями тут не марнують. Знаходять час і для спорту. Облаштували польову тренажерну.

Боєць з позивним "Гера" служить у волинській теробороні майже від початку великої війни. Він одразу повернувся з-за кордону, аби захищати свою країну від агресора. Колишній спортсмен та правоохоронець не зміг пересиджувати на чужині доки рідна земля в небезпеці.

"Якби я там залишився потім не було б куди повертатися. Це не стоїть питання, що ми тут під кордоном. Ми готові вирушити в будь-яку точку України, на будь-який кордон, на будь-яке місце, де ми будем треба. Якщо нас тут не буде, то відповідно буде кордон відкритий", – каже військовий

За майже вісім місяців повномасштабного вторгнення волинські тероборонівці потрудилися над облаштуванням фортифікаційних споруд. Є укриття від авіанальотів та окопи для ведення бою.

На кожній позиції є укриття від ракетної атаки, звідки одразу після загрози з неба бійці можуть перейти в окопи, зайняти позиції та прийняти оборонний бій.

Пильнують бійці не лише наземний рубіж, а й ситуацію в небі, адже за даними Головного управління розвідки, росія переправила в білорусь зо 20 дронів-камікадзе, які можуть атакувати територію України перетнувши повітряний простір через Волинь. Тому тероборонівці тренуються протидіяти й цій загрозі.

Доки військові займають свою позицію, під кордоном з білоруссю спокійно і місцевим жителям. Бійців усіляко підтримують та допомагають.

Більше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, волинська тероборона шукає фельдшера.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *