Як Волинь здобула перший «Медичний Оскар». ВІДЕО

image
Оля Коновалова / 10.08.2021 / 0 Коментарів

Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства за професіоналізм та милосердя отримало відзнаку «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Ця відзнака – це найвища громадська нагорода, яка має професійно-фахове спрямування, присуджується за значні результати в галузі охорони здоров’я, у духовному й фізичному розвитку українського суспільства. Відзнака вручається особам, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.

Церемонія нагородження відбулась у Києві в понеділок, 9 серпня. Саме у цей день в Україні православні християни вшановують пам'ять великомученика і цілителя Пантелеймона.

Відповідно до вимог, протягом року з-поміж сотень кандидатів визначили 44 номінанти, серед яких обрали переможців на «Орден Святого Пантелеймона» у кількох номінаціях.

Переможцем у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» стало Волинське обласне територіальне об'єднання захисту материнства і дитинства Волинської обласної ради.

Кожен із номінантів пройшов три етапи відбору. Зокрема, Регіональна рада здійснила відбір кандидатів протягом жовтня 2020 року-28 лютого 2021 року в областях та подала по 1 кандидатурі в кожній номінації на розгляд Національній експертній комісії (НЕК).

Після розгляду кандидатів від регіональних рад, НЕК обирала 4 кращих у кожній номінації та подала їх на розгляд Поважній раді, яка своєю чергою таємним голосуванням обрала лауреатів на присудження відзнаки.

Генеральна директорка медичного об’єднання Ірина Горавська у коментарі Інсайдер Медіа зазначила, що це перший «Медичний Оскар», який здобули представники Волинської області.

«Номінацію «Найкращий заклад охорони здоров’я» цього року запровадили вперше. Я не можу сказати, що ми працювали так, щоб отримати цю нагороду. Так ми працюємо щодня – просто робимо свою справу. Ми зробили фільм-презентацію про наш заклад, щоб Поважна рада могла краще ознайомитись з нашим закладом. Спочатку ми увійшли в фінал конкурсу, а вчора відбулось нагородження переможців. Хочу наголосити, що це перший орден, який привезли на Волинь. І я вважаю, що це дуже символічно, що заклад, який опікується жінками, допомагає діткам з’явитись на світ і зростати їм потім здоровими отримав таку достойну нагороду.

Окрім того, Ірина Горавська розповіла, що члени Поважної ради були приємно вражені презентацією та пообіцяли приїхати на Волинь.

«Переможці в номінаціях «Найкращий лікар» чи «Найкращий науковець» отримали грошову винагороду в розмірі 100 000 гривень, а для закладу буде інша нагорода, але поки це для нас таємниця. І про цю нагороду Поважна рада розкаже під час візиту на Волині. Можливо нам подарують якесь стажування закордоном для працівників», - зазначила генеральна директорка медичного об’єднання.

Над створенням фільму-презентації, в якому показано усі структурні підрозділи об'єднання, працювала команда Інсайдер Медіа. Дякуємо за довіру!

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *