Які результати безплатного обстеження на ВІЛ та гепатит у Луцьку. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Які результати безплатного обстеження на ВІЛ та гепатит у Луцьку. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 02.12.2022 / 0 Коментарів

Пункт безплатного тестування на виявлення імунодефіциту людини, сифілісу та вірусних гепатитів 1 грудня працював в одному з розважальних центрів Луцька.

Про це Суспільному розповіла працівниця обласного центру профілактики хвороб Алла Кінах.

За день у пункті безплатного тестування 1 грудня обстежили 72 людини. Виявили три випадки гепатиту С і один гепатит В. ВІЛ-інфекції не виявили.

Для обстеження методом швидкого тестування медики брали краплину крові та перевіряли наявність чотирьох хвороб: ВІЛ-інфекції, сифілісу, вірусних гепатитів В і С.

Результат відомий вже за через 10-15 хвилин.

"Це абсолютно безплатне тестування, анонімне. Люди, у яких виявлять ці хвороби, вони можуть одразу отримати консультації, куди їм далі потрібно звертатися", – говорить соціальна працівниця благодійного фонду "Рокада" Олена Кузьмич.

Перевірити стан здоров’я прийшов Віталій Даринський з міста Покровськ Донецької області. Чоловік живе неподалік у центрі допомоги вимушеним переселенцям "Адреналін". Розповідає: раніше обстежувався на наявність ВІЛ чотири роки тому.

Зі слів завідувачки обласного центру СНІДу Олени Макаренко, в області на обліку перебуває 2 226 людей зі статусом вірусу імунодефіциту людини.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *