Який генератор треба, щоб без світла працювала найбільша котельня Луцька

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Який генератор треба, щоб без світла працювала найбільша котельня Луцька
image
Оля Коновалова / 29.11.2022 / 0 Коментарів

Діяльність котельні, що на вул. Карбишева, яка опалює 40% міста можна забезпечити завдяки дизельному генератору.

Про те, яким він має бути розповів голова Луцької громади Ігор Поліщук.

Так, він повідомив, що для заживлення і підтримки роботи котельні генератор має бути потужність 1,2 МВт.

«Деякі користувачі фейсбука вважають, що на котельні достатньо поставити генератор потужністю 5 кВт і все запрацює. Насправді ж для цього треба генератор потужністю 1200 кВт, або два таких генератори, але щоб сумарна потужність їх була 1200 кВт. Важить він 7-9 тонн і має параметри як середньостатистичний приватний будинок. Споживає близько 6 тис. літрів палива на добу. Крім того, щоб його під'єднати і він не вийшов з ладу треба велика кількість обладнання. Та все ж ми працюємо і вже в грудні багато таких генераторів буде встановлено на котельні, щоб ті багатоквартирні будинки та інші заклади, які є абонентами ДКП «Луцьктепло» отримували теплопостачання навіть за тривалої відсутності електроенергії», - зазначив Поліщук.

Та додав, що у місті є будинки з індивідуальним та електроопаленням.

«Якщо не вдасться вирішити питання з опаленням в цих будинках та й для всіх інших ми готуємо пункти обігріву. Їх в нашій громаді буде близько 70. Вони обладнані пічками буржуйками, тепловими пушками, зроблені запаси води та дров, там можна буде випити чаю з печивом, в багатьох таких пунктах є санвузли та медзасоби. Ми туди також провели інтернет. Робимо все, щоб перебувати в такому пункті можна було досить тривалий час».

Станом на зараз вже готові 10 таких пунктів і вони вже скоро почнуть працювати. До кінця тижня обіцяють, що таких пунктів буде 30.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *