З Луцької стоматполіклініки хочуть переселити зубних техніків

  • Головна
  • НОВИНИ
  • З Луцької стоматполіклініки хочуть переселити зубних техніків
image
Назар Тарадюк / 11.10.2023 / 0 Коментарів

Реорганізувати роботу Луцької міської стоматологічної поліклініки хоче її директорка Любов Яковчук-Качмар.

Вона планує переселити зубних техніків з клініки, що на проспекті Волі, 39, у приміщення медзакладу, що на вулиці Степана Бандери, 6. Про це виданню «Конкурент» стало відомо з власних джерел.

За попередньою інформацією, чинна директорка хоче перенести зубних техніків з ортопедичного відділення стоматології на проспекті Волі. Проте, за інформацією джерела, таке рішення тягне за собою тільки більше проблем, ніж переваг. Стоматполіклініка працює як ціла система, тобто кожне відділення постійно взаємодіє з іншим. Якщо забрати один зі складників – згодом усе піде шкереберть.

Довідково:

Стоматолог-ортопед виявляє стоматологічні проблеми, здійснює протезування відсутніх зубів та лікує дефекти навколишніх тканин методом встановлення зубних протезів та імплантатів.

Зубний технік – це безпосередній виробник різних протезів зубів, які надалі встановлюють пацієнтам лікарі-стоматологи.

«Ортопедія тісно пов'язана, наприклад, з терапією. Адже терапевт може направляти пацієнта до ортопеда і навпаки. Крім самого ортопеда, у відділені працюють зубні техніки, які виготовляють технічну частину зубних протезів. Коли пацієнт лікується одразу у двох лікарів, вони тісно співпрацюють. Якщо перемістити техніків, тоді пацієнти будуть бігати між відділеннями або ходити у приватні клініки для огляду», – розповідає джерело.

Зараз у поліклініці на Волі працює 12 ортопедів та 7 техніків. Останні мають дуже багато роботи, бо їх самих небагато. Якщо ж вони переїдуть на Степана Бандери, зазначають наші джерела, тоді разом з техніками, що вже працюють у тій стоматології, їх буде 16 і мінімум 4 спеціалісти можуть потрапити під скорочення.

До того ж, медичному закладу може загрожувати відтік пацієнтів до приватних кабінетів. Лікарі виписуватимуть відвідувачам направлення, а з цим папірцем людина може й не піти у клініку на Бандери, а, наприклад, надасть перевагу приватній клініці. Джерела припускають, що таким чином Луцька клінічна стоматологія взагалі може «розвалитися».

«Це як доміно: пускаєш одне і воно тягне за собою інше. Випишуть те направлення людині і вона піде в приватну лікарню. Добре, якщо вона звідти повернеться, а якщо лишиться лікуватися там? Тоді в міську стоматологію ніхто не ходитиме. А навіщо утримувати підприємство, яке не приносить прибутку, а працює у збиток. Тоді постане питання ліквідації поліклініки», – зазначає джерело, яке побажало лишитись анонімним.

Зі слів директорки закладу Любові Яковчук, поки що ніхто не переїхав та не переїжджає й усі техніки лишаються на місцях, але в планах «переселення» таки є.

«Плюси з цього є, будуть, дуже багато. Там чотири чи п'ять зубних техніків і буде один технік, то це вже економія. Так само будемо замовляти матеріали, буде чіткіший контроль, по енергоносіях буде вигідніше. Скорочень не буде, їх провела вже Світлана Іванівна (ексдиректорка – ред.). Ніяких наслідків не буде, це наша внутрішня робота. Ваші джерела недостовірні.

На сьогодні всі залишаються у поліклініці на своїх місцях. У планах у мене дуже багато змін. Перед тим, як їх перемістити ми обдумуємо усі питання «за» і «проти». Це не робиться за один день, тиждень чи місяць», – розповідає очільниця медзакладу. 

Директорка додає, що завдяки цьому, на її думку, можна зекономити кошти та пильніше контролювати витрату матеріалів.

«Зараз у них немає завідуючого відділенням, наприклад, а буде тут. Буде контроль над матеріалами. Як з'ясувалось, вони виписували маси набагато більші на Волі, ніж на Бандери. Не було чіткого контролю. Я не розумію, як заввідділенням це робив. Був нераціональний та безконтрольний розподіл. Тому ми за це й взялися», – каже Любов Яковчук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *