З полону рф звільнили чотирьох волинян

image
Назар Тарадюк / 04.01.2024 / 0 Коментарів

Із російського полону повернулися прикордонник-кінолог Ілля Музика з Нововолинська, військовослужбовець, житель села Смолигів Дмитро Осовий, а також Сергій Зінчук та Руслан Фелещук.

Про це інформує голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Ілля Музика потрапив у полон майже на початку повномасштабного вторгнення - 12 квітня. Із заводу Ілліча, коли здійснювався прорив на Азовсталь.

Ілля разом зі своєю дівчиною Аліною Паніною, також прикордонницею, працювали у Маріуполі. Її повернули з полону 17 жовтня 2022 року.

Дмитро Осовий – учасник АТО, з перших днів пішов на війну. Під час виконання бойових завдань на Луганщині потрапив у полон.

Також звільнили двох волинян, які вважалися безвісти зниклими – Сергій Зінчук з Колківської громади та Руслан Фелещук з Колодяжненської. Обоє зникли в Запорізькій області. 

Загалом цього разу з полону повернулося 230 наших людей. Серед звільнених представників ЗСУ – 130 (з них ТрО –14, ВМС –14), НГУ – 55, ДПСУ – 38, НПУ – 1. Окрім того, звільнено 6 цивільних. 

182 з 230 звільнених мали статус військовополоненого, а 48 вважали зниклими безвісти. Для сімей останніх свято буде подвійним, так як рідні навіть не знали чи їх близький живий.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *