За фото і відео «Смідинської капусти» сільрада заплатить 92 тис

  • Головна
  • НОВИНИ
  • За фото і відео «Смідинської капусти» сільрада заплатить 92 тис
image
Еля Коротинська / 31.08.2023 / 0 Коментарів

На Волині сільська громада заплатить фото та відеозйомку коронної сільської страви 92 тисяч гривень. Про це стало відомо з оголошень про проведення закупівель, розміщених на майданчику ProZorro.

Зокрема, Смідинська сільська територіальна громада за грантові кошти оголосила закупівлю послуг з:

  • фотофіксації в рамках реалізації проєкту «3D-подорож кулінарною нематеріальною спадщиною «Смідинська капуста»  на суму 17 000 грн;
  • відеофіксації в рамках реалізації проєкту «3D-подорож кулінарною нематеріальною спадщиною «Смідинська капуста» на суму 27 000 грн;
  • монтажу 3D туру в рамках реалізації проєкту «3D-подорож кулінарною нематеріальною спадщиною «Смідинська капуста» на суму 48 000 грн.

Закупівля послуг відбулась 30.08.2023 р в рамках укладеного договору з Українським культурним фондом №6REG11-02402 від 01 серпня 2023 року.

У послуги входить створення фото та відео з історичними та культурними місцями Смідинської громади, зйомка відео з приготування капусти для 3D туру, зйомка старовинної хати та монтаж. Послуги з фото та відео зйомки надаватиме відомий луцький оператор Руслан Сац, а от у закупівлі на монтаж 3D-туру перемогу здобула Новікова Віра Сергіївна з Києва.

Таким чином, на фото/відеозйомку коронної страви – Смідинська сільська територіальна громада витратить 92 тис грн. грантових коштів.

Нагадаємо, «Смідинська капуста» - це традиційна страва з капусти запеченої у печі з додаванням часнику, олії та квашених огірків. Як розповідали у Facebook на сторінці Центру культури, дозвілля, спорту та туризму села Смідин - розтоплюється піч, потім на черен (дерев’яне, перегоріле вугілля) кидають капусту, закривають піч та заліплюють дверцята піском та глієм. Зазвичай цей процес робиться на ніч. Вранці капусту виймають з печі, заправляють та споживають. Мешканці села Смідин називають це – коронною стравою будь-якого застілля.

На сторінці громади 29 серпня 2023 року повідомили про реалізацію проєкту за підтримки Ураїнського культурного фонду «3D-подорож кулінарною гастрономічною спадщиною “Смідинська капуста”». Він має на меті популяризувати елемент гастрономічної культурної спадщини, а саме Смідинську капусту, через 3D-тур місцями, де готують цю традиційну їжу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *