За подіями на кордоні з білоруссю стежать онлайн

image
Віктор Гордійчук / 23.12.2022 / 0 Коментарів

У Волинському прикордонному загоні відкрили оновлений ситуаційний центр. За камерами відеоспостереження з одного місця можна бачити, що відбувається на українсько-польському та білоруському кордонах.

Про це розповіла речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, інформує Суспільне.

З її слів, на облаштування ситуаційного центру витратили близько двох мільйонів гривень. В основному це гроші благодійників, за які придбали сучасні монітори для спостереження, – каже Маргарита Вершиніна. Додає: раніше на території прикордонного загону працював ситуаційний центр, але він не був таким сучасним.

За допомогою камер відеоспостережень можна контролювати майже 450 кілометрів кордону з Польщею та Білоруссю. На українсько-білоруській ділянці додатково встановлені тепловізійні камери, які дають можливість спостерігати за лінією кордону в темний час доби, а також виявляти різноманітні об’єкти на дальніх відстанях. Скільки саме таких камер встановлено по периметру українського кордону — військова таємниця, – каже Маргарита Вершиніна.

Також у Центрі обладнані дві кімнати для відпочинку оперативно-чергової служби, яка чергує упродовж доби.

Нагадаємо, нещодавно на блокпосту в Камінь-Каширському районі поліція затримала громадянина Росії – засудженого, який відбуває реальне покарання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *