За порушення карантину на Волині 27 протоколів направили до суду

  • Головна
  • НОВИНИ
  • За порушення карантину на Волині 27 протоколів направили до суду
image
Оля Коновалова / 20.11.2021 / 0 Коментарів

27 протоколів, які правоохоронці склали на підприємців та їх працівників за порушення карантинних обмежень, відправили до суду. Про це повідомив начальник управління превентивної діяльності Нацполіції області Володимир Солоненко, - повідомляє Суспільне.Новини.

Щодоби, з його слів, правоохоронці перевіряють понад 350 підприємців та 700-800 громадян на дотримання карантину.

"Під час перевірки цих суб'єктів господарювання було виявлено, що персонал, або відвідувачі не мали документів про вакцинацію проти COVID-19. Усі ці протоколи направлені в суд", – зазначив Володимир Солоненко і додав, що працівникам та відвідувачам без COVID-сертифікатів загрожує штраф від 17 до 34 тисяч гривень, для підприємців – від 132 до 170 тисяч гривень.

Зі слів начальника управління превентивної діяльності Нацполіції, наразі у правоохоронців є 148 планшетних пристроїв, які зчитують QR-коди в додатку "Дія". 

Разом із правоохоронцями дотримання карантинних норм у "червоній" епідеміологічній зоні перевіряють також фахівці Держпродспоживслужби. Зі слів начальниці відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Держпродспоживслужби в області Галини Ткач, найпоширеніші із зафіксованих порушень – недотримання соціальної дистанції, відсутність маски та температурного скринінгу.

Загалом з 8 листопада фахівці Держпродспоживслужби здійснили 1 800 перевірок. Порушення виявили у 19% із них.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *