Волинянки відсудили в «Укрзалізниці» 120 тисяч гривень за смерть чоловіка під потягом

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Волинянки відсудили в «Укрзалізниці» 120 тисяч гривень за смерть чоловіка під потягом
image
Оля Коновалова / 23.07.2021 / 0 Коментарів

Родичі чоловіка, який помер під колесами потяга на станції «Ківерці» відсудили в «Укрзалізниці» 120 тис. грн.

Як пише Zaxid.net нещасний випадок стався 17 червня 2017 року.

Тоді, близько 21 години чоловік у стані сп'яніння потрапив під потяг «Київ-Ковель». Від отриманих травм він помер на місці. 31 липня поліція закрила розслідування за «відсутністю в діях кримінального правопорушення». Відомо також, що на момент аварії чоловік був нетверезий, у його крові виявили 8,63 проміле алкоголю, що в 40 разів перевищує норму.

Як йдеться у постанові Волинського апеляційного суду від 19 липня, у жовтні 2020 року мати загиблого подала до суду на «Укрзалізницю» з вимогою виплатити відшкодування за моральну шкоду, заподіяну смертю сина. Зокрема, вона вимагала 180 тис. грн. моральних відшкодувань та 10 тис. грн. для оплати послуг адвоката.

У листопаді 2020 року з аналогічною вимогою відшкодувати моральну шкоду до суду звернулась і дружина загиблого. Вона просила відшкодувати 200 тис. грн. та 10 тис. грн. для оплати послуг адвоката. У Ківерцівському районному суді обидва позови задовольнили частково. Зокрема, матері і дружині суддя постановив виплатити по 60 тис. грн.

«Укрзалізниця» подала апеляцію та просила суд скасувати рішення. Втім, Волинський апеляційний суд вирішив не задовольняти її. Своє рішення мотивували тим, що, згідно з законом, юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання службових обов’язків. Відповідно, компенсацію за смертельний наїзд на пішохода, який допустив машиніст потяга «Ковель-Київ», повинен відшкодовувати роботодавець.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *