Засудженого за тероризм у Луцьку Кривоша етапували до колонії на Рівненщині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Засудженого за тероризм у Луцьку Кривоша етапували до колонії на Рівненщині
image
Назар Тарадюк / 25.11.2022 / 0 Коментарів

Максима Кривоша, засудженого на 13 років за ґратами за захоплення заручників і тероризм у Луцьку, перевели із СІЗО до виправної колонії. 

Про це в коментарі Суспільному розповів начальник Луцького слідчого ізолятора Андрій Гульоватий.

Кривош відбуватиме покарання на Рівненщині.

Етапували його 23 листопада. Наразі засуджений перебуває в Городищенській виправній колонії №96. На Рівненщину засудженого везли потягом, у супроводі нацгвардії.

Зі слів начальника Луцького слідчого ізолятора, за рішенням комісії Західного управління з питань виконання кримінальних покарань, Кривоша направили у сектор максимального рівня безпеки.

Довідково: Максим Кривош народився 1975 року в Росії. У минулому відбув два терміни ув'язнення за незаконне зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизм та вимагання. Офіційно був прописаний у місті Дубно Рівненської області.

Нагадаємо, що вранці 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі на центральній площі Луцька, здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Захоплений автобус їхав із села Красилівка до міста Берестечко. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

Наприкінці листопада 2020 Кривоша за рішенням суду примусово помістили у спецвідділення Львівської психіатричної лікарні. Лікарі провели чергову судово-медичну експертизу в результаті якої визнали Кривоша осудним.

Розгляд справи у Луцькому міськрайонному суді завершили 26 вересня 2022 року. За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами. Прокуратура вирішила не оскаржувати це вирок.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *