У Луцьку суд виніс вирок Максиму Кривошу

image
Оля Коновалова / 26.09.2022 / 0 Коментарів

Сьогодні, 26 вересня, Луцький міськрайонний суд оголосив вирок Максиму Кривошу, який в липні 2020 року захопив у центрі Луцька автобус із 13-ма заручниками.

За рішенням суду наступні 13 років Кривош проведе за ґратами, – повідомляє кореспондентка Суспільного із зали суду.

Під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав: "помийте своє життя тюремним милом".

Розгляд справи тривав майже два роки. Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця.

Нагадаємо, вранці 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Захоплений автобус їхав із села Красилівка до міста Берестечко. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.

23 липня 2020-го Луцький міськрайонний суд обрав Кривошу міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою без права застави. Термін перебування у СІЗО продовжували вже декілька разів. За рік тримання під вартою обвинувачений двічі оголошував голодування.

Як повідомляв тоді Суспільному начальник Луцького СІЗО Сергій Киреєв, за рік тримання під вартою з близьких Кривоша відвідував лише рідний брат, який приносив продуктові набори.

У липні 2021 року Максиму Кривошу, обвинуваченому в тероризмі і ще у чотирьох статтях кримінального кодексу України, Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою на 60 діб.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *