Завдання податкової служби – не карати, - волинське управління ДПС

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Завдання податкової служби – не карати, - волинське управління ДПС
image
Наш Інсайдер / 17.08.2023 / 0 Коментарів

Волинські податківці на зустрічі за круглим столом із представниками малого бізнесу обговорили вимоги щодо застосування касової техніки. В інформаційно-роз’яснювальній сесії для підприємців, яких об’єднує Волинська обласна організація приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери, взяли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Волинській області Оксана Левчук, начальник відділу фактичних перевірок Роман Денисюк, начальник управління організації роботи Олена Нікотіна та начальник територіального відділу податкових сервісів Валерій Сургент.

Про це повідомили у пресслужбі ДПС.

«Податкова служба не має на меті з 1 жовтня проводити тотальні перевірки чи огульно застосовувати штрафні санкції до підприємців. Власне тому ми щодня зустрічаємося з представниками бізнесу, яких Закон №3219 зобов’язує використовувати РРО. Плануючи контрольно-перевірочні заходи, ДПС використовує ризикоорієнтований підхід. Це означає, що безпідставних перевірок платників податків не буде. Врахуйте, що невиконання вимог Закону №3219 – порушення, за яке податкова має право накладати штрафні санкції», - звернулася Оксана Левчук.

Потому на конкретні запитання щодо застосування РРО, зокрема в частині формування фіскальних чеків та звітів, встановлення касової техніки у місцях торгівлі представників підприємництва поінформували фахівці підрозділів податкового аудиту та податкових сервісів. Як альтернативу класичній касовій техніці податківці рекомендували встановити програмні РРО від ДПС.

«Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. Якщо буде потреба, працівники ДПІ залучать спеціалістів інших підрозділів для якісної допомогу кожному підприємцю, який вирішить встановити програмний РРО від ДПС», - запевнила підприємців Оксана Левчук.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *