Завдяки легальним доходам волинян бюджети отримали понад 7 млрд грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Завдяки легальним доходам волинян бюджети отримали понад 7 млрд грн
image
Назар Тарадюк / 18.09.2024 / 0 Коментарів

На Волині впродовж січня-серпня 2024 року з офіційних доходів фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів сплатили понад 7 мільярдів гривень ПДФО.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.  

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області 3.2 мільярда гривень надійшло до держбюджету (з врахуванням спецфонду), решта суми – у доходах  місцевих бюджетів області.

«Громади, на території яких бізнес використовує легальну працю, щомісяця отримують вагомі податкові надходження. Очевидно, що саме офіційні робочі місця – головний чинник бюджетної стабільності громад. Тому податкова служба активно взаємодіє з лідерами місцевого самоврядування та належним чином реагує на отриману інформацію про факти тіньової зайнятості. Лише спільними зусиллями громад і контролюючих органів можна досягнути максимальної детінізації ринку праці», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що позиція громадян у питанні дотримання їх трудових прав теж надзвичайно важлива. Варто врахувати, що робота без трудового договору позбавляє найману особу гарантованих оплачуваних відпусток, лікарняних та компенсацій у разі нещасного випадку. Працюючи без трудового договору, із зарплатою «в конверті» або за цивільно-правовими договорами громадянин втрачає право на соціальні виплати, а бюджет – податки, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Фінансова основа протидії загарбникові – це своєчасно та у повному обсязі перераховані до бюджету  податки. Сплачуючи податки, кожен робить  вагому інвестицію у майбутню перемогу над ворогом, - нагадують у податковій службі та пропонують взаємодіяти з ДПС дистанційно.   

До речі, актуальна податкова інформація доступна громадянам у мобільному застосунку «Моя податкова». Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС 24/7.   

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *