«Здав» луцький аеродром: відбувся суд у справі Сметаніна

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Здав» луцький аеродром: відбувся суд у справі Сметаніна
image
Назар Тарадюк / 15.05.2023 / 4 Коментарів

У СІЗО досі перебуває лучанин, який «здав» луцький аеродром.

Там він сидітиме ще принаймні два місяці. Про це у коментарі виданню ВСН повідомив прокурор Сергій Зубань. У понеділок, 15 травня, відбулося чергове засідання у цій справі.

За словами прокурора, всі письмові докази вже подали, триває допит свідків.

«Це трудомісткий процес, оскільки вони у різних частинах України, а зараз військовий стан. Процес далі продовжується», - додає він.

Крім цього, прокурор повідомив, що під час цього засідання суду продовжили запобіжний захід: Сметанін залишається у слідчому ізоляторі ще на два місяці.

Нагадуємо, про затримання Іллі Сметаніна Служба безпеки України повідомила на початку березня минулого року. З того часу триває розслідування та судові засідання, що проходять переважно у закритому режимі.

Його звинувачують у злочинах проти нацбезпеки України та державній зраді. Сметанін передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому. Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь. Завдяки його «допомозі» 24 лютого аеропорт обстріляли з ракет. Після цього зрадник доповів про результат удару у росії.

Через деякий час аеродром у Луцьку обстріляли вдруге. Зранку 11 березня пролунали 4 гучні вибухи. Внаслідок цього загинули четверо військовослужбовців, 6 людей поранено. У разі доведення вини Іллі Сметаніну загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: На побачення до Сметаніна у СІЗО ніхто не приходить. ВІДЕО

Коментарі (4):

  1. Всього-навсьго 15 років? Ви серйозно?

  2. ця справа дуже сумнівна. Довести вину в наш час достатньо легко при бажанні. Але в цій справі більшетемних сторін, ніж світлих. Сподіваюсь верховенство права в цій країні ще залишилось, але з огляду на поведінку тилових правоохонців - маю сумнів

  3. Чому за весь період військового стану не розпиляли ні одного зрадника ?

  4. image Війна, ще скільки можна вести це розслідування, ви серйозно, може досить

    Вікторія

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *