«Зелена країна»: волинські лісівники беруться за масштабну висадку дерев

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Зелена країна»: волинські лісівники беруться за масштабну висадку дерев
image
Наш Інсайдер / 19.09.2021 / 0 Коментарів

Головний лісівник Волині Олександр Кватирко оголосив про старт масштабної кампанії з висадки лісів в області. Акцію офіційно презентували у Державному лісовому агентстві напередодні провесійного свята – Дня працівників лісової галузі.

Як розповів очільник обласного управління лісового та мисливського господарства, цієї весни на Волині лісовідновлення проведено на площі 4 872 гектари.

«2308 гектари – це площа створених вручну лісів. Щоб заліснити таку територію ми щороку вирощуємо на розсадниках 22 мільйони сіянців. Це масштабна робота яка вже цієї осені продовжиться в рамках програми Президента України «Зелена країна», - каже Олександр Кватирко.

Цього року разом з лісівниками до висадки дерев долучилось понад 7000 волинян. Спеціалісти очікують, що під час осінньої кампанії додасться ще багато людей.

«Одразу наголошу керівникам усіх підприємств пропрацюйте це у місцевих громадах, адже про акцію має знати кожен. Будемо висаджувати ліс, створювати парки, сквери та алеї», - резюмував Олександр Кватирко

Довідково:

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про «Масштабне залісення України». Екологічна ініціатива передбачає збереження та відтворення лісів, збільшення їх площі. Зокрема, у рамках програми «Зелена країна» планується висадити на території України у найближчі 3 роки 1 мільярд дерев. За 10 років площа лісів має зрости на 1 мільйон гектарів!

На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням zelenakraina.gov.ua, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах.

Долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс може будь-хто. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь. У рамках програми Президента планують висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місця розташування). Для учасників лісівники безкоштовно нададуть посадковий матеріал і проведуть майстер-класи по садінню лісу.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *