Зеленська - у ТОП-25 найвпливовіших жінок світу

image
Назар Тарадюк / 30.11.2023 / 0 Коментарів

У цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times увійшла перша леді України Олена Зеленська.

Про це пише УП з посиланням на Financial Times.

Зеленську в список найвпливовіших жінок додала прем’єрка Естонії Кая Каллас. У своєму коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює "чесність".

"Через чотири місяці після вторгнення росії в Україну вона (Олена Зеленська – ред.) сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це - прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи на все це", - сказала Каллас.

За її словами, "як і її чоловік, Зеленська стала світовим символом стійкості".

"Її лідерство у вирішенні питань психічного здоров'я українців під час війни є життєво важливим. .. Зараз світ повинен прислухатися до Зеленської і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти росію і покласти край стражданням", - підкреслила прем’єрка Естонії.

Також у списку найвпливовіших жінок австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, міністерка охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *