Зеленський - у Польщі: починає повноцінну дипломатичну діяльність

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зеленський - у Польщі: починає повноцінну дипломатичну діяльність
image
Назар Тарадюк / 05.04.2023 / 0 Коментарів

Президент України Володимир Зеленський запланував низку офіційних заходів у Варшаві на 5 квітня.

Про це повідомив керівник Офісу президента Польщі з питань міжнародної політики Марчин Пшидач в етері TVN24. А також підтвердив речник Зеленського Сергій Никифоров.

Об 11:00 (12:00 за Києвом) Зеленський прибуде до Президентського палацу у Варшаві, де зустрінеться з польським президентом Анджеєм Дудою. Темами переговорів під час зустрічей із президентом і главою уряду Польщі будуть безпека та економічна співпраця.

Також запланований польсько-український економічний форум, де підприємці мають обговорити економічні відносини з Україною. Крім того, Зеленський має зустрітися з людьми, які допомагали українцям, які тікали від війни.

А о 18:00 (19:00 за Києвом) Зеленський та Дуда виступлять у Королівському замку. На Замковій площі виставлять великі екрани, щоб усі охочі могли побачити президентів під час промов. Пшидач заявив, що це перший офіційний візит Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської з початку повномасштабної війни.

«Досі, коли президент Зеленський виїжджав, це були екстрені візити для розв'язання однієї чи двох справ. Зараз президент України починає повноцінну дипломатичну діяльність», — сказав представник канцелярії Дуди.

З початку повномасштабного вторгнення росії Зеленський здійснив дві робочі поїздки за кордон. Так, 21-22 грудня 2022 року він відвідав Вашингтон, де зустрівся з президентом Джо Байденом і виступив у Конгресі.

А 8 лютого Зеленський розпочав поїздку до Європи. Він відвідав Велику Британію, Францію та Бельгію. Під час обидвох поїздок Зеленський спершу їхав потягом до Польщі. А повертаючись зі Сполучених Штатів і Європи, президент України проводив зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *