Зеленський хоче звільнити голову СБУ

image
Оля Коновалова / 24.06.2022 / 0 Коментарів

На Банковій незадоволені роботою нинішнього очільника Служби безпеки України Івана Баканова, а відтак, вже думають ким його замінити. Серед причин - провали в захисті Херсона.

Про це повідомляють журналісти з посиланням на чотирьох близьких до президента чиновників та одного західного дипломата, який консультував Київ щодо реформи СБУ.

Одне із джерел з оточення Зеленського повідомило, що в голові СБУ не влаштовують управлінські навички.

"Нині нам потрібні навички антикризового управління, яких, як ми думаємо, у нього немає", – сказало джерело.

Читайте: Невдала провокація чи системна робота? Що зараз відбувається з резонансною справою від СБУ Волині

За словами джерел, занепокоєння викликає не лише сам Баканов, а й дії деяких топ осіб СБУ на початку широкомасштабного вторгнення росії. Зокрема, це стосується трьох:

  • Ексглави Херсонського управління СБУ генерала Сергія Криворучка. За твердженням української влади, він наказав офіцерам евакуюватися з міста під час російського штурму всупереч наказу Зеленського.
  • Помічника Криворучка, полковника Ігоря Садохіна. За даними української влади, видав росіянам розташування мінних полів і наводив їхню авіацію.
  • Ексглави внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Виїхав з України за кілька годин до широкомасштабного вторгнення рф. Затриманий у Сербії. Зеленський назвав його і Криворучка "зрадниками", а також позбавив їх звань. 

Читайте: У Секретаріаті Кабміну та Торгово-промисловій палаті працювали агенти рф

"Захоплення Херсона дозволило російським силам закріпитися на півдні України, зазначають журналісти. "За це хтось має постраждати", – зазначило джерело видання, натякнувши на Баканова.

До слова, в самій СБУ відмовилися коментувати цю публікацію.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *