"Згорів, як сірник": що робитимуть зі знищеним храмом на Волині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Згорів, як сірник": що робитимуть зі знищеним храмом на Волині
image
Назар Тарадюк / 07.02.2023 / 0 Коментарів

Громада села Берестяне, планує відбудувати храм Різдва Пресвятої Богородиці, який згорів у ніч на 6 лютого.

Про це розповів Суспільному священник ПЦУ Максим Подзізей. Місцеві жителі розбирали залишки храму. Жодні цінні речі не збереглися.

"Згорів, як сірник. Я абсолютно не маю припущення, що могло спричинити таку біду. Будемо помаленьку відбудовувати, щоб храм був у селі. Трошки десь владу будемо просити, щось долучати, і своїми силами", – говорить священник.

Дехто з селян працює на місці пожежі зночі.

"У три години (ночі – ред.) вже горіло. Купол верхній впав, центральний, потім другий. Тут людей було багато, всі жителі села. Важко говорити, не хочу я такого...", – каже житель села Берестяне Микола.

Храм був повністю дерев’яний, збудований у 1992-му році. На місці пожежі працювала слідчо-оперативна група Нацполіції та фахівці дослідно-випробувальної лабораторії.

Як розповів провідний інспектор Луцького районного управління Головного управління ДСНС в області Вадим Макарчук, наразі причина пожежі невідома – висновки експерти лабораторії зроблять за декілька днів. Зі слів інспектора, окрім того, що церква була дерев’яна, пожежу ускладнило і її пізнє виявлення – поблизу храму немає житлових будинків.

 

Причини пожежі будуть встановлені під час досудового розслідування, – зазначила у коментарі речниця Нацполіції області Ольга Бузулук. Правоохоронці кваліфікують подію за статтею 270-ю Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *