Зробимо «Мекку спортивну», – мер Ківерців про стадіон за 145 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зробимо «Мекку спортивну», – мер Ківерців про стадіон за 145 млн
image
Назар Тарадюк / 21.06.2023 / 0 Коментарів

Майже150 мільйонів гривень планують витратити на проведення капітального ремонту футбольного поля та бігових доріжок у Ківерцях.

Ківерцівська міськрада розмістила інформацію про тендерні закупівлі на майданчику публічних закупівель Prozorro. На капітальний ремонт футбольного майданчика на вулиці Шевченка, 17 планують витратити понад 72,5 мільйони гривень. І стільки ж на капремонт бігової доріжки, що знаходиться на тому ж стадіоні. Разом виходить, що стадіон обійдеться у 145 мільйонів гривень, - пише "Конкурент".

Самі роботи за планом мають завершитися до кінця 2025 року. Людей це неабияк обурило, а міського голову Ківерців Олександра Ковальчука звинуватили у марнотратстві державних коштів в час повномасштабного вторгнення.

Журналістам вдалося поспілкуватися з міським головою Ківерців і дізнатися, чому ж сума настільки велика та чи виправдані такі витрати у час війни.

«Дивіться, я той проєкт не малював, я експертизу не проходив. Це все державні (процеси – ред.). Там дуже дорого буде укриття. Укриття на 400 людей. Тому що, на жаль, у нас в спортивній школі, у великій школі, яка знаходиться прямо біля стадіону, немає укриття. І школа не навчається. Там буде укриття на 400 людей, а ви знаєте, скільки протирадіаційні укриття коштують. Потім там буде штучне поле, велике, як намальовано в ПКД (проєктно-кошторисна документація – ред.). Я його не малював», – повідомив міський голова Ківерців Олександр Ковальчук.

Олександр Ковальчук стверджує, що нехай і за стільки мільйонів, а стадіон робити треба, бо місту потрібно розвиватися.

«Грошей ще немає. Ми будемо громадою працювати, збирати гроші для того, щоб зробити в Ківерцях прекрасну локацію. Це не є першочергове завдання в громаді, але ніхто не забороняє розіграти тендер на найближчі 3 роки. І ми, якщо будемо мати кошти, і якщо поробимо всі дороги, поробимо все для містян, то будемо робити гарну «Мекку спортивну»,  – додав він.

Наголосив, що підвальне укриття на 400 осіб будуватимуть під трибунами і, воно буде оснащене усім необхідним. 

Читайте також: "Мере Ківерців, вам запити від 100-ки скинути?" - луцька волонтерка

Нагадаємо, у  Ківерцях на ремонт стадіону хочуть витратити 145 млн грн.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *