Зцілення природою: екореабілітація на Волині для родин полеглих Героїв

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Зцілення природою: екореабілітація на Волині для родин полеглих Героїв
image
Назар Тарадюк / 04.03.2024 / 0 Коментарів

У воротнівському лісі, що поблизу Луцька, на вихідних організували зустріч родин полеглих українських Героїв.

Такі зустрічі лісівники започаткували та багато років реалізовують спільно з волонтерським рухом «Меценати для солдата», - інформують на сторінці Поліського лісового офісу.

«Прогулянки, тематичні екскурсії та прості розмови – це заключна частина триденного ретриту, який зібрав родини військових з усієї України. Наші дівчата та діти завжди із великим задоволенням реагують на такі лісові прогулянки. Не треба нічого вигадувати для підтримки ментального здоровʼя, якщо маємо такий прекрасний ліс. Щиро дякуємо нашим друзям за чудодійну природотерапію і дозвілля з елементами психологічної реабілітації для дружини та дітей небесних та зниклих безвісти воїнів. Вони змогли переключитись від постійного стресу, знайшли час на себе, з великим натхненням прогулялись на природі та згуртувались між собою», - наголошує керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.

Керівниця Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук додає, що ліс є найкращим місцем для відновлення душевної рівноваги.

«Це одна з важливих причин, чому такий акцент на розвиток рекреаційного потенціалу волинських лісів завжди робив і робить директор Офісу Олександр Кватирко ДП "Ліси України". Раніше ми просто планували зустрічі. А зараз усвідомили, що давно розвиваємо напрямок екореабілітації, який дуже важливий в цей час. Якщо можемо якось допомогти чи підтримати, то звісно зробимо все можливе», - розповідає Валентина Юхимчук.

На Волині ця робота вже переросла в проект екореабілітації для підтримки ментального здоров'я. Він включає організацію екопрогулянок та екскурсій, екологічні медитаційні програми, психологічну підтримку в природі, екоарт-терапію.

У дописі зауважують, що такі спільні з волонтерами ініціативи є дієвим способом впровадження екореабілітації для підтримки ментального здоров'я у час війни.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *