Звільнений з полону азовець з Волині скоро зустрінеться з рідними

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Звільнений з полону азовець з Волині скоро зустрінеться з рідними
image
Оля Коновалова / 23.09.2022 / 0 Коментарів

Волинянин-азовець Володимир Лучко, якого нещодавно вдалось звільнити з полону, нині перебуває у госпіталі. 

Про це у коментарі Волинським Новинам розповіла мама Володимира Оксана. З її слів, нині Володимир проходить обстеження в одній із медичних установ країни.

«Він іще поки не вдома. Хлопці перебувають у шпиталі», – зазначила пані Оксана.

Пані Оксана розповіла, що до останнього не знала, що її син – у списках на обмін. Каже, що дізналась про звільнення своєї дитини близько опівночі 21 вересня.

Про те, що Володимир у полоні, дізналась під час операції із виведення захисників Маріуполя з «Азовсталі».

Нагадаємо, 18 квітня у фейсбук-спільноті поширили інформацію про пошук воїна. Зі слів його дівчини, 1 квітня 2022 року він поїхав у Маріуполь. До моменту евакуації захисників «Азовсталі» доля волинянина була невідомою.

Натомість 23 квітня 2022 року із проханням допомогти у пошуках рідного брата свого хлопця до журналістів звернулась волинянка Любава Наконечна.

Нині дівчина не може стримати емоцій і сліз радості.



«Він одразу подзвонив нам, точніше, своєму рідному брату Роману. Десь о першій ночі. Ми майже всю ніч спілкувалися. Те, що він та інші пережили за нас усіх, за наш мир – це просто жах. Але головне – він їде додому», – розповідає Любава.

Дівчина каже: Володимир зізнається, що почувається жахливо, утім намагається жартувати: «Жити буду!».

Зі слів Любави, у телефонній розмові з рідними Володимир розповів, що у полоні зазнавав побоїв від окупантів, утім нині його стан здоров’я можна назвати задовільним.

На запитання щодо морального стану звільненого Героя відповіла: «А як ви думаєте? Звісно, жах, але тримається. Він сказав, що йшов туди заради своєї країни. Повірте, там, де вони були, їм усім було несолодко. Все залежить від духу людини, адже наш дух – це наша сила. Ми віримо, що ці хлопці з часом опанують це все, але війна – це несамовитий жах, який не забути. Та вони настільки мужні й відважні, що цього всього не покажуть».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *