Жителів Луцького району вчать базової підготовки до нацспротиву

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Жителів Луцького району вчать базової підготовки до нацспротиву
image
Назар Тарадюк / 07.08.2023 / 0 Коментарів

У Луцькому районі з 1 липня відбуваються навчання населення, що спрямовані на формування знань, умінь і навичок, фізичних та психологічних якостей необхідних для виконання визначених завдань у воєнний стан.     

Про це інформують у Штабі Луцького району територіальної оборони №3.

Станом на 3 серпня вже провели навчання у всіх громадах Луцького району, де взяли участь 1160 осіб. Предметами базової підготовки до національного спротиву є: національно-патріотична підготовка, психологічна підготовка, заходи безпеки, безпека бою, виживання, тактична підготовка, підготовка з РХБЗ, інженерна підготовка, вогнева підготовка,  підготовка зі зв’язку та інші. Особливу увагу населення загострили по тактичній медицині, особливо домедичній допомозі, ознаки та правила надання домедичної допомоги при непритомності, перегріві, переохолоджені, принципи особистої гігієни, застосування різних видів пов’язок і способи їх накладання, проведення огляду пораненого, вчились зупиняти кровотечу за допомогою турнікету.

3 серпня провели чергове навчання у Боратинській  територіальній громаді, за участю сертифікованих інструкторів та представників штабу територіальної оборони Луцького району №3 у взаємодії з керівництвом Боратинського ОТГ та Луцької районної військової адміністрації. У навчанні взяло участь 160 осіб, з 80% - жінки.

Щомісяця згідно зведеного розкладу занять і до кінця поточного року проводитимуть навчання у всіх територіальних громадах Луцького району, за участю інструкторів, ДФТГ та представників штабу району.

Про місце та результати проведення занять повідомлятимуть населення додатково.

«Всіх небайдужих і вмотивованих громадян просимо прийняти участь у навчанні задля Вашої безпеки! Не дозволимо ворогу панувати в нашому краї! Слава Україні!» - йдеться в повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *