100-у «волинську» бригаду реформують: що саме змінюють

image
Наш Інсайдер / 30.03.2024 / 0 Коментарів

100 окрема бригада територіальної оборони вже історія – на її місці постає 100 окрема механізована бригада.

Волинська бригада тероборони пройшла більш ніж достойний бойовий шлях. Вже у березні-квітні 2022 року один з наших батів – батальйон Луцького району – виконував завдання безпосередньо в зоні ведення бойових дій, - повідомили у пресслужбі військового з'єднання.

"На початку березня 2023 року Луцький батальйон вирушив на Бахмутський напрямок. За місяць – на початку квітня 2023-го – управляння бригади та інші чотири батальйони (Ковельський, Камінь-Каширський, Володимирський та батальйон Луцького району) приступили до виконання бойових завдань на Лиманському напрямку".

"За понад рік перебування на сході України підрозділи 100 обр ТрО успішно виконували і виконують бойові завдання на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках. За цей час волинські тероборонівці не здали жодної позиції і не зробили жодного кроку назад. На початку грудня 2022-го командиру 100 обр ТрО, полковнику Руслану Ткачуку було вручено Бойовий Прапор бригади, 28 липня 2023-го – почесну відзнаку до Бойового Прапора «За мужність та відвагу», - йдеться у повідомленні.

Бойові успіхи бригади не могли лишитися непоміченими: Командування Збройних Сил України ухвалило безпрецедентне рішення реорганізувати 100 обр ТрО в 100 омбр.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *