15-річний хлопець загинув у водоймі в Нововолинську. ПОДРОБИЦІ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 15-річний хлопець загинув у водоймі в Нововолинську. ПОДРОБИЦІ
image
Іра Поліщук / 04.01.2023 / 0 Коментарів

В Нововолинську 3 січня на водоймі на межі міста Нововолинська й села Низкиничі у кар’єрі під кригу провалились троє діток.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Волині.

Після повідомлення о 14:02 (уточнено) до служби 101 на місце події негайно виїхали рятувальники міської Державної пожежно-рятувальної частини та група водолазно-рятувальних робіт загону спецпризначення, а також поліція та карета швидкої допомоги. Прибули до місця події о 14:07.

Рятувальники ДПРЧ-5 поповзом по кризі дістались до одного з хлопчиків, подали йому штурмову драбину. Дитина вхопилась за драбину, але крига провалилась і двоє рятувальників також опинились у воді.

Дитина у крижаній воді трималась за драбину і дочекалась на допомогу. Рятувальники усе таки дістались до неї вплав, ламаючи кригу. Обхопивши хлопчика та тримаючись за рятувальний круг, рятувальник тримав дитину, а його колеги витягнули їх обох на берег.

Для порятунку другого хлопчика рятувальники по льоду йшли спочатку поповзом, а коли лід провалювався, то діставались вплав.

До третього хлопчика вдалось дістатись човном, так як лід уже в багатьох місцях уже був поломаний.

На жаль, одна дитина, 2007 року народження, від переохолодження загинула - її доправили до берега вже без ознак життя.

Двох діток віком 10-12 років госпіталізовано до лікарні.

Госпіталізовано також і двох рятувальників, які отримали переохолодження та порізи рук від криги під час рятувальних заходів.

Увечері колеги відвідали рятувальників, які були госпіталізовані до Нововолинської лікарні після операції з порятунку дітей на льоду.

Ризикуючи власним життям, бійці ДСНС визволили з крижаної пастки двох дітей,  третього хлопчика дістали з води уже без ознак життя.

У ці хвилини за життя дітей боряться медики. Лікарі поки не готові давати будь-які прогнози.

Стан рятувальників Ігора Сарая та Юрія Бричука стабілізувався.

 Ігор Сарай був госпіталізований із загальним переохолодженням, а Юрій Бричук, окрім переохолодження, травмував уламками криги руки й вибив передні зуби.

 Нині життя співробітників ДСНС поза небезпекою.

Нагадаємо, нещодавно на Волині чоловік провалився під кригу та загинув.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *