50 млн на Дружби народів: мерія Луцька знову оскандалилась

  • Головна
  • НОВИНИ
  • 50 млн на Дружби народів: мерія Луцька знову оскандалилась
image
Назар Тарадюк / 08.09.2023 / 0 Коментарів

Луцька влада не встигла формально оголосити про відміну торгів по тендеру, як за годину оголосила повторно аналогічний. Мова йде про послуги з капітального ремонту бульвару Дружби Народів в місті Луцьку. На це з бюджету територіальної громади планували витратити 49 720 000 грн.

Перший тендер Департамент ЖКГ Луцької міської ради оголосив 7 червня 2023 року. Заявки приймались лише тиждень і вже 16 червня відбувся аукціон. В процесі – учасники подавали до тендерного комітету прохання про уточнення щодо технічної специфікації та підтвердження досвіду виконання певних робіт. На участь у тендері зголосилось лише 2 фірми – ТОВ «Волиньдорбуд», яка входить у сферу бізнес-інтересів Ігоря Палиці і Валерія Коломойського та мастодонт волинського дорожньо-будівельного бізнесу ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс», що входить до групи команій «ЛАД» Юрія Ольхового.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині найдорожчий тендер на дороги виграла «фірма Палиці»

Перша фірма запропонувал виконати роботи за 48,2 млн грн. А от ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс» подало набагато нижчу ціну – 43,3 млн грн.

Як розповіли виданню «Insider Media» джерела у депутатському корпусі, тендер «мала» виграти фірма «Волиньдорбуд», тож поява конкурента, який запропонував більш вигідну пропозицію – не входила у плани. Попри усе тендерний комітет мав наміри визнати переможцем і підписати угоду з фірмою, підконтрольною групі «Приват».

ТОВ «Луцькавтодор-Сервіс» не став зволікати і 15 серпня подав скаргу на протиправне рішення замовника про визначення переможця торгів.  Тож зрештою, тендерний комітет прийняв рішення про відміну торгів. Офіційна причина - скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

ФОТО протокол відміна

Повідомлення та протокол про відміну торгів на майданчику публічних закупівель ProZorro опублікували 6 вереся 2023 року о 12:27. А вже менш, ніж за годину – о 13:26, Департамент ЖКГ оголошує аналогічний тендер. Предмет закупівлі – той самий: Капітальний ремонт бульвару Дружби Народів в місті Луцьку Волинської області (джерело фінансування закупівлі - місцевий бюджет). Вартість, лише на 20 тис грн менша – 49 700 000 грн. Аукціон планують провести вже 15 вересня. Поки що жодна з фірм не виявила бажання брати участь та не подала свої цінові пропозиції. Тим не менше, громадськість запідозрила, що тендер знову ж таки готуються провести під конкретно визначену фірму, підконтрольну Ігорю Палиці.

Через це, громадські активісти 8 вересня влаштували під міською радою акцію протесту з вимогою припинити такі витрати на благоустрій під час війни.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як біля «Ягодина» будують логістичний центр фірми, пов'язані з Палицею

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *