Активісти нагадують: Ігор Палиця — серед нардепів, які голосували за проросійські Харківські угоди

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Активісти нагадують: Ігор Палиця — серед нардепів, які голосували за проросійські Харківські угоди
image
Наш Інсайдер / 24.09.2022 / 0 Коментарів

Суд дозволив арештувати ексміністрів Лавриновича та Грищенка за “харківські угоди”. Водночас активісти Руху "Чесно" нагадують, що серед нардепів, які голосували за ці угоди — лучанин Палиця Ігор Петрович.

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишнім міністру закордонних справ та міністру юстиції України, які підозрюються в держзраді.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом та прем'єр-міністром, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції України, Закону України “Про міжнародні договори України”, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави заінтересованими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій у квітні 2010 року було підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Саме це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту російської федерації, а також його збільшення на території АР Крим та м. Севастополя, замість виведення з України.

У 2014 році наявність у Криму ЧФ допомогла росії легко анексувати півострів.

Нагадаємо, що декілька нардепів, які також підтримали “Харківські угоди”, були обрані у 9-му скликанні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *