Американці вражені тим, як українці використовують поставлену техніку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Американці вражені тим, як українці використовують поставлену техніку
image
Оля Коновалова / 29.08.2022 / 0 Коментарів

Українські війська настільки вдало використовують безпілотники Bayraktar, що виконавчий директор компанії Baykar Makina Халук Байрактар ​​похвалив їхню здатність “вичавити з цих систем якнайбільше”.

Крім того, американські військові чиновники спантеличені тим, що російські багаторівневі системи ППО не були більш ефективними у боротьбі з безпілотниками, які не мають систем самооборони, легко виявляються радаром і розвивають швидкість лише близько 80 миль на годину.

Високопоставлений представник Пентагону зазначив, що українські військові встановили поставлені американцями протирадіолокаційні ракети HARM на радянські винищувачі МіГ-29, чого ніколи не робила жодна військово-повітряна сила.

– Україні вдалося переналаштувати датчики наведення, щоб пілоти могли запустити американську ракету зі своїх літаків радянської доби. Вони фактично успішно інтегрували їх, – сказав високопосадовець.

Американські воєначальники, які працювали з українськими військами, кажуть, що українці завжди готові до імпровізації.

Генерал Ходжес сказав, що зауважив “на тактичному рівні, наскільки розумними були українці”, коли працював із ними у 2013 та 2014 роках. Він зазначив, що адаптація поставлених США ракет HARM до роботи на МіГ-29 показала глибину технологічних ноу-хау.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *