«Без телефонів та світла», - Times про життя в бункері Зеленського

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Без телефонів та світла», - Times про життя в бункері Зеленського
image
Іра Поліщук / 19.02.2023 / 0 Коментарів

Британське видання The Times опублікувало статтю про життя в підземному бункері Президента України Володимира Зеленського. Репортера вразила темрява та суворий режим секретності.

За словами кореспондента, якого допустили до засекреченого місця, цілковита темрява, яка панує в приміщенні, — явище не тимчасове, а постійне. Шлях висвітлювався лише ліхтариком на телефоні супроводжуючого охоронця.

 «Я припускав, що темрява була тимчасовим заходом через останній напад (ракетний обстріл — ред.), але мені сказали, що це постійна функція», — пише репортер.

Охорона вжила безпрецедентний рівень безпеки. Як повідомляє репортер, особи, запрошені до спільного проживання поруч із президентом, повинні були підписати угоду про нерозголошення. Вони не мають права ділитися будь-якими подробицями про дизайн бункера, місцезнаходження чи зручності, якими вони користуються. Їм, навіть, не дозволено розповідати про їжу, яку вони їли.

За словами репортера The Times, спочатку вважалося, що заходи безпеки будуть тимчасовими, однак по факту вийшло, що довелося перебувати в бункері більшість часу впродовж перших двох місяців повномасштабного вторгнення. Зеленський перебував там спільно з невеликою групою чиновників.

«Згідно з одним урядовим джерелом, початковий план полягав у тому, щоб залишатися під землею уродовж тижня. Але події зовні змусили змінити план. Зеленський і його найстарші помічники провели більшу частину двох місяців, живучи в підпіллі», — повідомляє видання

Бункер, у якому перебував Зеленський — це секретний об’єкт залишився в Україні ще із часів СРСР він призначений на виживання в умовах тотальної ядерної війни. Такий бункер здатний витримувати прямий удар ядерної зброї. Він має власну систему життєзабезпечення, вентиляції і водопостачання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *