білорусь відкриває консульство в Ростові: що це означає

  • Головна
  • НОВИНИ
  • білорусь відкриває консульство в Ростові: що це означає
image
Наш Інсайдер / 07.06.2024 / 0 Коментарів

Режим Лукашенка має намір відкрити генеральне консульство в Ростові-на-Дону до 1 липня 2024 року. За інформацією прес-служби уряду Ростовської області, губернатор Василь Голубєв на зустрічі з послом Білорусі в РФ Дмитром Крутим 7 червня повідомив, що приміщення для генерального консульства Білорусії в Ростові-на-Дону вже визначено.

Консульський округ охоплюватиме не тільки Ростовську і Волгоградську області Росії, а й окуповані території України: Луганську, Донецьку, Запорізьку і Херсонську області, а також Крим.

Рішення про відкриття генерального консульства Білорусі в Ростові-на-Дону закріплено постановою Ради міністрів від 29 грудня 2023 року №977.

Хоча в документі не вказані межі консульського округу, ЗМІ відразу ж повідомили, що він включатиме окуповані території України. Тепер це підтверджено офіційно.

Політолог Євген Магда раніше висловлював побоювання, що відкриття генерального консульства Білорусії в Ростові-на-Дону може підштовхнути офіційний Київ до розриву дипломатичних відносин із режимом Лукашенка.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *