Більше 5% бюджету: скільки Луцька міськрада перерахувала на ЗСУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Більше 5% бюджету: скільки Луцька міськрада перерахувала на ЗСУ
image
Наш Інсайдер / 02.06.2023 / 0 Коментарів

За понад 14 місяців повномасштабної війни за рішеннями Луцької міської ради на підтримку військовослужбовців, поліції і рятувальників спрямували 131,2 мільйона гривень, левова частина з яких пішла на підтримку Збройних Сил України, в тому числі тероборони.

Про це йдеться у відповіді Луцької міської ради на запит Центру журналістських розслідувань «Сила правди».

Тобто, за понад 14 місяців війни на підтримку армії Луцьк спрямував суму, еквівалентну 4,87% планованого річного бюджету на 2023 рік, або 5,36% фактичного річного бюджету 2022-го року.

115,3 мільйона гривень спрямували на підтримку ЗСУ, включаючи територіальну оборону. Ще 2,7 мільйона виділяли на підтримку батальйону оперативного реагування «Луцьк». 

Також із бюджету Луцької громади підтримували Національну поліцію на 7,38 мільйона і підрозділи Державної служби із надзвичайних ситуацій – на 2,25 мільйона. Також 3,57 мільйона спрямували на підтримку інших збройних формувань та правоохоронних органів.

 

Нагадаємо, Insider Media дослідило що знімав телеканал "Аверс" на бюджетні кошти під час повномасштабного вторгнення росії. Зокрема, виявили ролики з рекламою авторинку та закриті для перегляду сюжети.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *