Блювота й температура: що відомо про ситуацію з учнями ліцею Ковеля

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Блювота й температура: що відомо про ситуацію з учнями ліцею Ковеля
image
Назар Тарадюк / 27.09.2024 / 0 Коментарів

У Ковелі в багатьох дітей у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні почалися кишкові розлади.

Епідеміологи зафіксували тільки 2 випадки. Студенти і випускники підтверджували, що у ліцеї така ситуація нібито ледве не норма, - пише видання «Конкурент».

«На територіях ліцею скрізь були помітні плями рвоти та по всьому курсі, де живемо з хлопцями, було дуже погано – температура, постійна тошнота і тд, а допомоги ніякої», – розповів один з ліцеїстів. 

Керівництво освітнього закладу підтвердило інформацію про те, що у них дійсно похворіли учні. Їхня кількість, за словами очільника ліцею, сягала 15 осіб.

«Маємо інформацію, зверталися до мене. В мене є відповіді – це вірусне захворювання, це не отруєння. Мені дали з санстанції, що це вірусна інфекція. Це вірус, він зараз в Луцьку масово. Дітей відправили на дистанційне навчання. Ну то, що я маю інформацію від офіційних… Звернулися в лікарню 15 (ред. – дітей), в мене є останні дані», – розповів начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні Павло Боснюк.

Журналісти звернулися до спеціалістів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Там нам розповіли, що їм відомо тільки про два випадки.

«Відомо про 2 випадки – що не є по нашим нормам спалахом. Більше дітей не зверталося до медзакладів. Якщо звертаються до медзакладів офіційно, то нам дають термінові повідомлення ці медзаклади, до яких зверталися. У нас таких повідомлень 2.

Діагноз гастроентороколітів у 2х дітей, лікуються амбулаторно. Тобто не в лікарні», – повідомили епідеміологи.

Остаточних результатів обстеження поки ще немає. У центрі профілактики хвороб зазначили, що причини захворювання ще встановлюються, матеріал в роботі.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *