«Будем резать вас, уничтожать и издеваться над вами»: поблизу Луцька оселився пропагандист

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Будем резать вас, уничтожать и издеваться над вами»: поблизу Луцька оселився пропагандист
image
Оля Коновалова / 12.08.2022 / 0 Коментарів

Після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну мешканець Донеччини утік на Волинь.

Тут 40-річний чоловік знайшов прихисток. Перебуваючи у відносній безпеці в селі поблизу Луцька він систематично висловлювався на підтримку збройної агресіїї рф проти України, погрожував місцевим мешканцям покараннями від збройних формувань рф та постійно очікував прихід «руского міра» на Волинь.

Окрім того, пропагандист погрожував місцевому священнику, його родині та парафіянам Православної української церкви. Постійно погрожував висловами на кшталт: «После прихода россиян все нацики и представители восточных областей, которые их поддерживают будут ... уничтожены...», «Будем резать вас, уничтожать вас, издеваться над вами, вашей семьей, всеми нациками и священниками».

Слідчі Управління СБ України у Волинській області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні ним злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *