Будьте обачні за кермом: волинян попередили про погіршення погоди

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Будьте обачні за кермом: волинян попередили про погіршення погоди
image
Віктор Гордійчук / 20.01.2023 / 0 Коментарів

Погода знову не тішитиме волинян – за інформацією обласного центру з гідрометеорології у північних та західних районах нашого краю ввечері 20 січня із збереженням вночі 21 січня очікується значний дощ, мокрий сніг та сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця (рівень небезпечності – І, жовтий).

Про це у фейсбуці повідомляє Служба автодоріг Волині.

Водночас упродовж найближчих днів буде вітряно та матимуть місце температурні «гойдалки».

Волинські дорожники проводять моніторинг стану дорожнього покриття і готові за потреби проводити обробку автошляхів державного значення протиожеледними матеріалами та розчищати їх від снігу.

«Оскільки безпека на автошляхах залежить не лише від дорожників, закликаємо всіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними обережними та дисциплінованими!» - йдеться у повідомленні.

Кермувальникам не завадить дотримуватись дозволеного швидкісного режиму та безпечної дистанції, утриматись від ризикованих маневрів, не сідати за кермо транспортного засобу з літніми чи стертими шинами на колесах, не відволікатись на мобільні телефони.

Пішоходам радять «засвітитись» у темряві та в умовах недостатньої видимості, а також не нехтувати простими правилами поведінки на дорозі.

Також усім користувачам доріг варто пам’ятати, що на мокрій та слизькій дорозі гальмівний шлях в рази збільшується.

При плануванні поїздок дорожники радять зважати на погодні умови, а за можливості відкласти їх до настання сприятливіших погодних умов.

Нагадаємо, дорожники не вперше попереджають водіїв, що на Волині очікується погіршення погодних умов.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *