Злякався за життя дітей: на Волині судили ухилянта

image
Назар Тарадюк / 22.09.2023 / 0 Коментарів

Уродженця Кримного, який не з’явився для проходження військової служби під час мобілізації, до кримінальної відповідальності притягнули у Старовижівському районному суді.

Про це ідеться у вироку суду від 6 вересня 2023 року, передає Район.Стара Вижівка.

З 2015 року чоловік перебував на військовому обліку. За результатами медичного огляду у січні 2023 року Старовижівська територіальна позаштатна військово-лікарська комісія визнала його придатним за станом здоров’я для проходження військової служби.

Чоловік отримав повістку, але не з’явився для проходження військової служби, не маючи правових підстав для відстрочки від призову.

У судовому засіданні вину у вчиненні кримінального правопорушення він визнав повністю. Пояснив, що дійсно перебуває на військовому обліку та за результатами медичного огляду визнаний придатним до військової служби.  З його слів, у  вказаний час у повістці в військкомат він не прибув.

Напередодні в село привезли тіло загиблого односельчанина. Підсудний розповів, що має сім’ю та двох малолітніх дітей, він злякався за їхнє життя у випадку, якщо залишить їх самих. Повністю погодився з обвинуваченням. У вчиненому розкаявся, просив суворо його не карати.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України, і призначив йому три роки позбавлення волі.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк на один рік.

Читайте також: У селищі на Волині знайшли застреленого чоловіка

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *