«Це стане великою помилкою білорусі», - Зеленський попередив лукашенка

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Це стане великою помилкою білорусі», - Зеленський попередив лукашенка
image
Іра Поліщук / 18.02.2023 / 0 Коментарів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ризик наступу військ росії спільно з білоруською армією - невеликий. Але якщо лукашенко наважиться відправити своїх військових на війну, то, на думку політика, це стане великою помилкою білорусі.

Про це український президент сказав, відповідаючи на запитання, під час Мюнхенської безпекової конференції, пише ТСН.

 На думку Зеленського, що росії буде складно змусити білоруську армію вступити у війну, через суспільні настрої в країні.

«Білоруси в принципі не хочуть воювати проти України. Не хоче переважна більшість суспільства. Ми маємо цифри аналітичні – це 80%. Тому дуже складно отримати підтримку в білорусі цього процесу. Тому їм буде складно їх затягнути. Але вони будуть це робити», - сказав він.

Але якщо рф вдасться змусити лукашенка до спільного наступу, то це буде великою помилкою.

«Це буде велика помилка білорусі, велика історична помилка. Тому що одна справа, коли з їхньої території, з деяких аеропортів летить авіація або летіли ракети. Території, які вони не контролювати, вони були під контролем росії. Це одна справа. А інша справа, якщо ти свідомо йдеш в наступ і долучаєшся до російських терористів. Ти в цей момент стаєш терористом», - сказав він.

Володимир Зеленський застеріг білорусь від такого вибору, нагадавши, що на ворога чекає трибунал і відшкодування «за все те, що росія вже наробила й, на жаль, продовжує робити».

«Тому це буде велика помилка. Ми вважаємо, що сил у них недостатньо. І всі, хто прийдуть на нашу землю, точно не повернуться. І це не залякування. Ми захищаємо себе», - сказав Зеленський.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *