Через «Ягодин» хотіли ввезти незадекларований товар на 680 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через «Ягодин» хотіли ввезти незадекларований товар на 680 тисяч
image
Назар Тарадюк / 20.07.2023 / 0 Коментарів

На митному посту "Ягодин" під час повного огляду викрили імпортера, який намагався приховано ввезти незаявлені у товаросупровідних документах 780 кг товару вартістю 680 тисяч гривень.

Про це інформує Волинська митниця.

Під час складання протоколу про порушення митних правил за ознаками, передбаченими ст. 483 Митного кодексу, встановили таке. Згідно з поданою декларацією, у морському контейнері, який перевозили автомобілем, мало б міститися лише тисяча коробів китайських паличок для їжі, виготовлених з натурального бамбуку. Вони справді там були. А ще, додатково, у цьому ж контейнері виявлено 130 коробів свіжого листя бамбука тривалого зберігання у вакуумній упаковці.

Їх вилучили на склад митниці до остаточного рішення суду у справі. Переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням митному органу неправдивих відомостей щодо найменування, ваги чи кількості вантажних місць тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Як відомо, листя бамбука - низькокалорійний продукт, який використовують в азійській кухні і входить до раціону харчування людей, котрі бажають скинути зайву вагу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *