Через «Устилуг» чоловік хотів ввезти 800 електронних цигарок

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Через «Устилуг» чоловік хотів ввезти 800 електронних цигарок
image
Назар Тарадюк / 21.07.2023 / 0 Коментарів

Через «Устилуг» волинянин хотів ввезти в Україну 800 електронних цигарок «Elfbar» без сплати митних платежів.

Про це інформує прокуратура області.

Чоловік працює водієм пасажирського мікроавтобуса, який здійснював нерегулярні міжнародні рейси. Повертаючись з Польщі, він обрав смугу руху «зелений коридор».

До слова, «зелений коридор» — канал спрощеного митного контролю, призначений для громадян, які переміщують товари в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та письмовому декларуванню, а також не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження. Громадяни, які проходять (проїжджають) через «зелений коридор», звільняються від подання письмової митної декларації, але це не означає звільнення від обов'язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України.

80 упаковок цигарок, що підлягали декларуванню, правопорушник розмістив серед речей пасажирів у спальному місці, під сидіннями автобуса. Їх тимчасово вилучили та передали на склад митного органу. Невдовзі експерти встановлять їх вартість.

Відповідно до частини 2 статті 471 Митного кодексу, недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *